Banan & karamel tærte

Banan & karamel tærte

Ingredienser

300 g digestive kiks

1,5 tsk  stødt kardemomme

1 tsk vanilje fra Tørsleffs vaniljekværn

150 g smør

1 ds kondenseret mælk (koges i 3 timer til karamelliseret mælk)
3 små bananer

2 dl piskefløde

50 g revet chokolade

1 håndfuld friske hindbær

Tilberedning

Karamelliseret mælk:

Kom hele den uåbnede dåse med den kondenserede mælk i en gryde og dæk den med vand. Den koges i ca. 3 timer, hvorefter indholdet i dåsen er blevet karamelliseret.

 

Kør kiks, kardemomme og vanilje i en blender. Smelt smørret og bland det straks med kikseblandingen. Hæld dejen i en springform (ca. 20 cm i diameter) og bag kagebunden i  8-10 minutter ved 175 °. Lad kagen køle af, evt. i køleskabet.

 

 

 

Fordel den karamelliserede mælk ud over kagen. Skær bananerne i skiver og læg dem på kagen. Pisk fløden let og fordel ovenpå bananerne. Til sidst pyntes kagen med hindbær og revet chokolade.