Bearnaise-essens

Bearnaise-essens

Ingredienser, ca. 1 liter

  • 250 g gulerødder
  • ca. 40 g kørvel
  • 4 bundter persille
  • 1 skærm dild
  • 1 kvist timian
  • 10 g løvstilkeblade
  • 100g chalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g peberrod
  • 50 g selleri
  • 1 liter eddike
  • 1 dl hvidvin
  • 1 tsk. Atamon

 

Tilberedning

De vaskede, skrabede gulerødder skæres i terninger og lægges i en gryde sammen med skyllede, grønne blade, de pillede løg, den skrabede, skiveskårne peberrod, revet selleri og eddiken. Det hele koges ved svag varme i ca. 20 min. Essensen sies, tilsættes hvidvin og Atamon og hældes på Atamonskyllede flasker, der tilbindes straks. Essensen kan anvendes efter en måneds forløb, men vinder i velsmag ved længere lagning.