Fastelavnsboller, nemme (14 stk.)

 

Ingredienser

 

Dej: 

  • 250g mel
  • 3. tsk. Tørsleffs bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 dl mælk

 

Pensling:

  • 1 æggehvide
  • 2 spsk. vand


Fremgangsmåde:
Mel, bagepulver, salt og sukker blandes. Fast, koldt smør snittes fint og hakkes i melet. Æggeblomme og mælk røres sammen og blandes i. Dejen æltes godt. Trilles til en pølse, der skæres i 14 stykker, som trilles til boller. Sættes på en smurt plade og pensles med æggehvide.

 

Bages i forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 12 min. Hvis der ikke skal ”bides til bolle”, kan bollerne evt. pyntes med chokoladeglasur, krymmel m.m.