Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med fyld (20 stk.)

 

Ingredienser

 

Dej:

  • 200g smør
  • 1 ½ dl mælk
  • 20g gær
  • 325g hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Tørsleffs Vanila vaniljesukker
  • 1 æg

 

Fyld:

  • 1 pose Tørsleffs kagecreme
  • 0,5 L mælk

 

Pensling:

  • Sammenpisket æg

 

Pynt:
Tesukker eller glasur med Tørsleffs Sprinkles på toppen. 

 

Fremgangsmåde:
Smørret smeltes og tilsættes mælken. Afkøles lidt. Gæren udrøres med blandingen. Æg, mel, salt, sukker og Vanila kommes i. Dejen slåes godt igennem med en ske. Den bliver ret lind. Stilles til hævning et lunt sted ca. 30 min.

Kagecremen tilberedes efter opskriften på posen.

Dejen æltes igennem og udrulles i en stor firkant, der deles i 20 små firkanter. På hvert stykke lægges 1 tsk. fyld. Firkantens spidser bøjes mod midten og klemmes godt sammen.

Bollerne lægges med sammenføjningerne nedad på en smurt plade. Efterhæves ca. 20 min. Pensles med æg og drysses med tesukker.

Bages i forvarmet ovn ca. 20 min. Ved 200 grader. 

Opskrift