Fastelavnsboller

Fastelavnskatte (12. stk)

 

Ingredienser:

 

Dej:

  • 250g hvedemel
  • 3 tsk. Tørsleffs bagepulver
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Sukker
  • 50g smør
  • ½ sammenpisket æg
  • 1 ½ dl fløde

 

Pensling:

  • Sammenpisket æg

 

Pynt:

  • Glasur med Tørsleffs farver, rød og sort
  • Tørsleffs blandede cocktailbær
  • Tørsleffs Cake Decor Eyes

 

Fremgangsmåde:
Mel og bagepulver sigtes sammen. Salt og sukker tilsættes. Smøret hakkes i. Æg og fløde piskes sammen og æltes i. Dejen rulles ud på melstrøet bord i ½ cm’s tykkelse og stikkes ud i runde kager, der formes som kattehoveder. Man trækker kagen aflang og former med fingrene to ører foroven og forneden en lille, spids hage. Kattehovederne stilles på smurte plader og pensles med æg. Et cocktailbær sættes fast som mund. 

 

Bagetid i forvarmet ovn: ca. 12 min. ved 225 grader. 

 

Med sort farvet glasur trækkes knurhår omkring munden og mund og ører dekoreres med rød glasur. To Cake Decor Eyes sættes på med et klat glasur som øjne.