Husmoder Service

Om syltning
Gennem århundreder har det været kendt, at sukker har evnen til at bevarer frugten, og ville man være helt sikker, var en sjat rom eller anden spiritus en god idé. Udover at søde og konservere bidrager sukkeret også med konsistensen og farven.

Moderne syltning
Hjemmesyltning er stadig meget populært, men moderne mennesker foretrækker at reducere indholdet af sukker. Samtidig vil den travle og energibevidste forbruger gerne nedsætte kogetiden, der som ekstra gevinst også bevarer frugtens vitaminer bedre end den gammeldags kogning i timevis.

Men nedsat sukkermængde betyder forringet holdbarhed og tyndere konsistens, som påvirkes yderligere af den korte kogetid.
 
Danmarks Sylteekspert
Tørsleff & Co., som har været Danmarks sylteekspert gennem flere generationer, har for længst løst disse problemer ved udviklingen af Atamon, der sikrer holdbarheden og Melatin, der regulerer konsistensen. 

Melatin findes i flere varianter, som er specielt udviklet til hver sin form for syltning. Men fælles for alle er dog, at man har frihed til at anvende den sukkermængde man ønsker.

Hos Tørsleffs fornemmer man en klar tendens til at syltning ikke længere kun hører til på landet. Det er i høj grad også blevet et storbyfænomen.

Syltning er jo en måde hvorpå man kan lære sine børn, hvordan man fra bunden bruger friske råvarer til at lave et færdigt produkt – et produkt som børnene ellers kun kender som et færdigt produkt fra supermarkedets hylder.

 

10 GODE SYLTERÅD FRA HUSMODER SERVICE

  1. Anvend altid gode og friske produkter
  2. Rengør sylteredskaberne omhyggeligt. Glas, låg og flasker m.m. vaskes grundigt, skoldes og skylles igennem med Atamon (2 tsk flydende Atamon pr. 1 dl varmt vand)
  3. Brug en stor gryde der kan rumme frugten 3 gange, så kogningen kan gå hurtigt og effektivt  
  4. Opbevar syltetøjet tørt, mørkt og køligt – helst under 12 grader
  5. Mindre sylteportioner giver et bedre resultat - dvs. bedre konsistens, mindre tab af vitaminer, bedre smag m.m.
  6. Det syltede hældes koghedt på Atamonskyllede glas, der straks lukkes, for at undgå forurening af det syltede. Gelé dækkes dog med et viskestykke, og lukkes først dagen efter
  7. Det syltede tjekkes regelmæssigt – hvis der opstår mug, skal det kasseres
  8. Til syltetøj af meget saftige eller frosne bær og frugter tilsættes Rød Melatin. Gelésaft af modne og frosne bær og frugter eller saft kogt på en saftkoger tilsættes Gul eller Blå Melatin.
  9. Tyndt syltetøj kan koges om med Rød Melatin, og tyndt gele kan koges om med Blå Melatin
  10. Tørsleffs frysepulver giver frysetøj en god konsistens, og bevarer den friske smag