Jordbærtærte

Jordbærtærte

 

Ingredienser

Tærtebund:

  • 125 g hvedemel
  • 2 spsk. kartoffelmel 
  • 1/8 tsk. Tørsleffs bagepulver
  • 100 g smør
  • ½ sammenpisket æg 
  • 3 spsk. sukker

 

Fyld:

  • 250 g faste jordbær
  • 250 g bløde jordbær der presses til saft
  • Sukker el. flormelis (efter smag)
  • 3 blade husblas

 

Tilbehør: 

  • 2 del piskefløde pisket til skum
  • 1 tsk. Tørsleffs Vanila

 

Fremgangsmåde
Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes sammen. Koldt smør hakkes i. Æg og sukker piskes sammen og massen hældes i melet. Dejen rulles ud i på smurt bund i en springform. Den overskydende dej, der er tilbage, æltes med 2-3 spsk. ekstra mel og trilles til en pølser, der lægges som kant. Bunden prikkes med en gaffel. Bagetid: 15 min. ved 225°. 

Efter bagning tages dejen ud og afkøles på en rist.
De 250 g faste jordbær fjernes for stilk, skylles og afdryppes. Jordbærrene halveres og lægges på tærtebunden. 

Drys lidt sukker eller flormelis over de 250 bløde jordbær og mos dem. Saften sigtens fra, sødes med lidt sukker og røres i udblødt, smeltet husblas. Når gelésaften begynder at blive jævn hældes den over bærrene i tærteformen. Overfladen glattes med en varm kniv. 

 

Jordbærkagen serveres med sammenpisket flødeskum – smagt til med Vanila.