Kage med ingefær og karamel

Kage med ingefær og karamel

Ingredienser

1 glas Go-Tan syltede ingefær

75 g smør

2 æg

3 dl rørsukker

4 dl hvedemel

2 tsk Tørsleffs bagepulver

1 spsk Tørsleffs Vanila

1,25 dl mælk

1 ds kondenseret mælk (koges i 3 timer til karamelliseret mælk)

 

Tilberedning

Karamelliseret mælk:

Kom hele den uåbnede dåse med den kondenserede mælk i en gryde og dæk den med vand. Den koges i ca. 3 timer, hvorefter indholdet i dåsen er blevet karamelliseret.

 

Hak syltet ingefær , ca. 2-4 spsk alt efter hvor kraftig en smag der ønskes. Smelt smørret, tilsæt de hakkede ingefær, samt 1 spsk  af den lage som ingefæren ligger i. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker. Rør forsigtigt mælk og ingefærsmør i. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, sigt det i massen og rør det hele sammen til dejen er jævn.

 

Kom dejen i en smurt og meldrysset form, og bag kagen nederst i ovnen ved 175° i ca. 40 minutter. Tag kagen ud af formen og lad den afkøle på en rist.

 

Inden serveringen pyntes kagen med karamelliseret mælk og hakket syltet ingefær.