Kammerjunkere

Kammerjunkere

75 stk.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. Tørsleffs bagepulver
  • 1 tsk. Tørsleffs Vanila el. ½ tsk. Kardemomme
  • 35 g sukker
  • 75 g margarine
  • 1 æg
  • ½ dl fløde

 

Fremgangsmåde
Mel, bagepulver og tørrede krydderier sigtes sammen. Salt og sukker tilsættes. Kold, fast margarine hakkes og smuldres i dejen. Fløde og æg tilsættes. Dejen æltes til den er ensartet og blank. Derefter rulles dejen ud på et melstrøet bord i cirka 1 cm’s tykkelse. Herefter udstikkes små, runde kager, der lægges på en bageplade og sættes i en forvarmet ovn.
Bages i forvarmet ovn ca. 6 min ved 200°. Kammerjunkerne afkøles, flækkes og tørres i ca. 12 min. ved 160°. 


Kammerjunkerne skal være helt kolde før, de gemmes i kagedåser.