Farmors fløde-æbleskiver

Farmors fløde-æbleskiver

Ingredienser

4 personer

  • 100 g hvedemel
  • 1/4 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 dl sur fløde eller 1 dl fløde
  • 1 dl kærnemælk
  • 3-4 æg
  • 1/4 tsk. Tørsleffs natron
  • 50 g margarine til bagningen
  • strøsukker
  • syltetøj

 

Tilberedning

Melet sigtes med salt, sukker og kardemomme. Fløden eller fløde og kærnemælk røres i lidt efter lidt. Æggeblommerne tilsættes. Æggehviderne piskes meget stive med natron og blandes i dejen lige før bagningen.

Æbleskiverne bages 6-7 min. i en olie- eller margarinefedtet æbleskivepande.

De holdes lune i ovnen ved 100 gr.

De kan bages i forvejen og varmes i et lag i bradepanden ca. 5-8 min. ved 200 gr.