Balsamiske rødbeder

Balsamiske rødbeder

Ingredienser

4 personer

  • 1 kg rødbeder
  • 1/2 liter balsamico vineddike
  • 2 1/2 dl vand
  • 300 g sukker
  • 1 dildskærm
  • 250 g frosne perleløg
  • 1 tsk. flydende Tørsleffs Atamon

 

Tilberedning

Rødbeder vaskes og koges i letsaltet vand i 1/2-1 time afhængig af rødbedernes størrelse. Vandet hældes fra. Gryden stilles under rindende koldt vand, indtil rødbederne er kolde.

Rødbederne flås, skæres i skiver og lægges i Atamonskyllede glas.

Balsamico vineddike, vand og sukker bringes i kog. Dildskærm og frosne løg tilsættes. Lagen koges ved svag varme i 5 min. og fjernes fra varmen.

Atamon tilsættes, og lagen hældes varm over rødbederne. Glassene lukkes straks.