Chokoladesoufflé

Chokoladesoufflé

Ingredienser

  • 100 gr mørk chokolade
  • 1 dl mælk
  • 4 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1 spsk smuttede og hakkede mandler 4 æggehvider
  • ¼ tsk Tørsleffs bagepulver
  • 1 tsk Tørsleffs vanila

 

Tilberedning

Chokoladen brækkes i mindre stykker og kommes i en gryde sammen med mælken. Det gives et lille opkog. Æggeblommer, sukker og kartoffelmel røres sammen. Dryp forsigtigt den varme chokolademasse i under omrøring. Tilsæt herefter de hakkede mandler. Pisk æggehviderne stive sammenmed bagepulver og tilsæt sukker og vanila. Vend forsigtigt chokolademassen i så dejen ikke falder sammen. Kom dejen i et smurt gratinfadfad og bag den i 30-40minutter ved 170°C.

Server desserten med det samme.