Efterårsmarmelade

Efterårsmarmelade

Ingredienser

Ca. 1 ½ liter

  • 500 g æbler
  • 500 g pærer
  • 250 g gulerødder
  • 11/2 dl appelsinsaft
  • 1/2 dl citronsaft
  • reven skal af 1 citron
  • 1 spsk. fint hakket ingefær
  • 1 Tørsleffs Vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 1/2 tsk. Tørsleffs Rød Melatin
  • 2 spsk. sukker
  • Tørsleffs Atamon til  skylning af glas

 

Tilberedning

Æbler, pærer og gulerødder skrælles og rives. Frugten bringes i kog med appelsin- og citronsaft, reven citronskal, ingefær og en flækket vaniljestang.

Koges ved svag varme under låg i 10 min. Sukker tilsættes under omrøring, og marmeladen koges i ca. 10 min. Rød Melatin og 2 spsk. sukker blandes og røres i den kogende frugt. Koges i 2 min.

Marmeladen fjernes fra varmen og hældes på små Atamonskyllede glas, der straks lukkes.