Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Ingredienser

Til dej:

  • 200 gr smør
  • 1½ dl mælk
  • 50 gr gær
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk Tørsleffs Vanila
  • 1 æg
  • 5½ dl (ca. 325 g) hvedemel

 

Kagecreme til fyld:

  • ½ l mælk 
  • 4 æg
  • 4 spsk sukker
  • 4 spsk hvedemel eller majsstivelse
  • ½ tsk Tørsleffs Vanila

 

Til pynt:

  • Tørsleffs Vanila
  • Evt. glasur

 

Tilberedning

Smelt smørret over svag varme og tilsæt mælken.
Rør gæren ud i den fingerlune mælkeblanding. Tilsæt salt, sukker, Vanila og æg.
Kom melet i lidt efter lidt under omrøring (dejen skal være ret lind).
Dæk dejen med husholdningsfilm og stil den lunt i ca. 30 min.

 

Kagecremen:

Mælken bringes i kog. Æg, sukker og mel røres sammen. Den kogende mælk hældes forsigtigt i under omrøring. Cremen hældes tilbage i gryden og den gives et opkog. Den afkøles, piskes igennem og smages til med vanila.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant (ca. 28x35 cm.). Del dejen i 20 små firkanter (7x7 cm) og kom en tsk kagecreme på hver. Luk dejen godt om fyldet.
Læg bollernes sammenføjninger nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve ca. 20 min. og pensl med æg.

Bag dem på midterste rille i forvarmet ovn ca. 18 min. ved 200°C.

Når bollerne er afkølet drysses de med Vanila og evt. glasur.