Fransk æbletærte

Fransk æbletærte

Ingredienser

Dej:

  • 150 gr mel
  • 1/8 tsk Tørsleffs bagepulver
  • 75 gr smør
  • 1 æg
  • 35 gr sukker

Fyld:

  • 250 gr skrællede, snittede æbler
  • 50 gr makroner
  • 25 gr sukker
  • 1 æg
  • 1 dl fløde
  • 1/8 tsk mandelessens

 

Tilberedning

Mel og bagepulver sigtes sammen. Kold smør hakkes i. Æg og sukker røres til æggesnaps, hvormed dejen samles. Stilles køligt 1/2 time. Dejen rulles ud, og en tærteform beklædes med den. Æblesnitterne fordeles på bunden. Tærten bages i forvarmet ovn 15 min. ved 225°C.

Makronerne knuses og blandes med sukker, som røres sammen med ægget. Fløden blandes i. Massen hældes over æblerne. Kagen bages nu ca. 45 min. ved 150°C, til æggemassen er stivnet.

Serveres varm eller kold med flødeskum eller creme fraiche.