Kage med jordbærmarmelade og flødeskum

Kage med jordbærmarmelade og flødeskum

Ingredienser

  • 6 dl. hvedemel
  • 4 dl. sukker
  • 1½ tsk Tørsleffs bagepulver
  • 1 tsk Tørsleffs natron
  • korn fra 1 Tørsleffs vanillestang
  • ½ tsk salt
  • 3 æg
  • 3 dl. kærnemælk
  • 75 g smeltet smør
  • 2 dl. jordbærmarmelade
  • 75-100 g mørk chokolade
  • Tørsleffs Vanila
  • 2½ dl. piskefløde

 

Tilberedning

Bland mel, sukker, bagepulver,natron, vanillekorn og salt sammen i en skål.
Pist æg, kærnemælk og smeltet smør sammen i en skål. Bland de 2 skåles indhold sammen og kom dejen i en smurt springform (24 cm).

Stil formen midt i en 180° varm ovn i ca. 1 time eller til dejen er gennembagt.
Dæk kagen med folio når den er tilpas brun på overfladen.
Lad kagen køle af og skær den igennem til 3 bunde.

Smør 2 bunde med jordbærmarmelade og læg kagen sammen.
Hak chokoladen, smelt den over vandbad og smør den på kagen.
Drys Vanila på chokoladen når den er kold. Pisk fløden til skum og drys med Vanila, som serveres til kagen.