Mandeltærte

Mandeltærte

Ingredienser

Dej:

  • 4 æg
  • 150 gr sukker
  • 2 spsk koldt vand
  • 100 gr hvedemel
  • 50 gr kartoffelmel
  • 2 tsk Tørsleffs bagepulver
  • 75 gr smeltet smør
  • 1 tsk mandelessens


Pynt:

  • 100 gr flormelis
  • 1 tsk mandelessens
  • 2 spsk kogende vand
  • Mandelsplitter

 

Tilberedning

Æggeblommer og vand piskes skummende. Sukker piskes i. Begge slags mel og bagepulveret sigtes sammen og blandes forsigtigt i dejen. Smeltet smør samt mandelessens blandes i. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dejen til sidst. Dejen fyldes i en smurt og meldrysset springform. Den bages ved 200°C i ca. 40 min.

Kagen afkøles med bunden i vejret på en rist, hvorefter formen fjernes. Kagen glaseres på oversiden, og mandler drysses på, mens glasuren endnu er fugtig.