Mynte & hyldeblomstsorbet

Mynte & hyldeblomstsorbet

Ingredienser

  • 50 gr mynteblade
  • 2 ½ dl vand
  • Saft og skal af 1 citron
  • 200 gr sukker
  • 2 ½ dl hyldeblomst drik ( se opskrift under syltning)
  • 1 tsk grøn frugtfarve
  • 2 blade husblas
  • 3 æggehvider
  • 1 tsk Tørsleffs Vanila

 

Tilberedning

Myntebladene skylles og hakkes. Vand, citronskal, citronsaft og sukker koges til en lage og hældes over mynten. Når blandingen er kold, sies den og blandes med hyldeblomstdrikken og frugtfarve. Den udblødte husblas smeltes over vandbad lidt efter lidt. Hæld blandingen i en beholder og stil den i fryseren. Rør i saften hver time under indfrysningen. Når saften begynder at blive grødet, piskes hviderne stive med vanila og det vendes forsigtigt i. Isen fryses straks videre under fortsat omrøring hver 45 min. Frysetid ca. 6 timer.