Rabarbermarmelade

Rabarbermarmelade

Ingredienser:

1 ¾ liter:

  • 1 1/2 kg rabarber
  • 750 g sukker
  • 3 tsk. Rød Melatin
  • 1 tsk. Vanila
  • eller 1 Tørsleffs Vaniljestang

 

Tilberedning

Rabarberstilkene skylles, flækkes, hvis de er tykke, og snittes fint. De drysses lagvis med sukkeret og står, til de safter. Syltetøjet bringes langsomt i kog og koges sagte i 10 min. Melatin og 2 spsk. ekstra sukker blandes godt og drysses fint ud over den kogende frugt under omrøring. Marmeladen koges stærkt 2 min. Vanila eller vaniljestangen tilsættes.

Marmeladen fyldes i varme, Atamonskyllede glas, der lukkes. Bruges vaniljestang, flækkes denne, kornene skrabes ud. Både korn og stang koges med syltetøjet. Den kogte vaniljestang tages op, før marmeladen fyldes i glas.