Sommermarmelade

Sommermarmelade

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 500 gr jordbær
  • 500 gr hindbær
  • 1 kg sukker
  • 3 tsk Tørsleffs Rød Melatin
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk Tørsleffs Vanila
  • Tørsleffs Atamon til skylning af glas

 

Tilberedning

Rabarber renskæres, skylles og snittes fint. Jordbær nippes, skylles og deles. Rabarber og jordbær drysses lagvis med sukker i en tykbundet gryde og stilles lunt, til frugten safter. Frugten varmes langsomt op, så sukkeret smelter. Koges i 5 min. Hindbær hældes i og det bringes i kog. Rød Melatin og 2 spsk. sukker blandes inden det røres i den kogende frugt. Koges yderligere i 2 min. Tilsæt tilsidst vanila.

Marmeladen fjernes fra varmen og hældes på små Atamonskyllede glas, der straks lukkes.