Vaniljekranse

Vaniljekranse

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1/8 tsk. Tørsleffs bagepulver
  • 4 tsk. Vanila
  • 125 g flormelis
  • 50-100 g smuttede mandler
  • 250 g smør eller margarine

 

Tilberedning

Mel, bagepulver, Vanila og flormelis sigtes sammen. Mandlerne hakkes fint og blandes i. Smørret snittes fint. Melet æltes sammen hermed. Dejen hviler 1/2 time, før den males gennem kødmaskinen (kniv og hulskive skal ikke i) i takkede stænger der skæres i stykker på 8-10 cm.

Er vaniljekransedejen for kold, kan stængerne knække, når de kommer ud af kødmaskinen. Stykkerne formes til kranse, der på smurte plader sættes i forvarmet ovn.

Bagetid: ca. 8 min. ved 185 gr. Man kan forme alle kransene i forvejen og stille dem koldt, til de er faste. De lægges hurtigt på plade og sættes straks i den varme ovn.