Rarbarbergrød

Rarbarbergrød

Rabarbergrød, usiet

Ingredienser

  • 500 g vinrabarber 
  • ½ liter vand
  • 170 g sukker
  • 4 spsk. Tørsleffs Grøn Ideal Jævning
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. Vanila

 

Fremgangsmåde
Rabarberstilkene vaskes, skæres i stykker og koges få minutter med vandet. Sukkeret tilsættes efter smag. Grøden jævnes. Grøn ideal jævning udrøres i rigeligt kold saft eller vand under omrøring. Kog grøden i 1 min. Tilsæt Vanila. 
Grøden hældes op, drysses med sukker og afkøles. 

 

Rabarbergrød, siet

Ingredienser

  • 1 kg rabarber 
  • ¾ liter vand
  • 170 g sukker
  • 6 spsk. Tørsleffs Grøn Ideal Jævning
  • 1 tsk. Vanila

 

Fremgangsmåde
Rabarberstilkene vaskes, skæres i stykker og koges med vandet under låg i 20 min. til de er helt udkogte. Saften sies fra og måles. Tilsæt vand til der er 1 liter. Saften, på nær 2 del bringes i kog. Sukkeret tilsættes efter smag. Grøden jævnes. Grøn Ideal Jævning udrøres med 2 dl rabarbersaft under omrøring. Kog grøden i 1 min. 
Grøden hældes op, drysses med sukker og afkøles.