Opnå de bedste sylteresultater med Tørsleffs Melatin produkter.

Melatin findes i flere varianter, som er specielt udviklet til hver sin form for syltning. Fælles for alle er, at man har frihed til at anvende den sukkermængde, man ønsker. Melatin regulerer konsistensen i marmelader og geléer, og er derved en afgørende element, når man kaster sig ud i hjemmesyltningens fagre verden.

Melatin gør syltningen lettere og forbedrer produktet. Kogetiden nedsættes, og derved bevares frugtens vitaminer bedre i forhold til den gammeldags syltning, der skulle koges i timevis for at opnå den rigtige konsistens. 

Gul Melatin

Gul Melatin anvendes til bær, der ikke selv indeholder tilstrækkelig pektin. Gul Melatin er fremstillet af æblepektin, og resultatet bliver derfor en meget fin og klar gelé eller marmelade.

For at opnå det ønskede resultat, skal melatinen altid tilsættes før sukkeret.

Tip! Tynd gelé kan med fordel koges om med Blå Melatin og få den ønskede konsistens.

Rød Melatin med konservering

Rød Melatin er den mest solgte og bruges til ganske almindelig marmelade og syltetøj, helt som vor mor lavede den! Rød Melatin jævner uanset sukkermængden.

Tip! Tynd marmelade kan koges op med Rød melatin til den ønskede konsistens opnås

Blå Melatin

Blå Melatin er vegetabilsk fortykningsmiddel, som er velegnet til gelé, syltetøj og marmelade, hvor der ønskes en mindre tilsætning af sukker.

Tip! Tynd gelé kan med fordel koges om med Blå Melatin og få den ønskede konsistens.

Grøn Melatin

Grøn Melatin er tilsat kunstigt sødemiddel og kan anvendes til syltning helt uden brug af sukker. 

Citronsyre

Citronsyre er et surhedsregulerende middel, til at trække saft ud af bær. Citronsyren nedsætter pH-værdien og fremmer geleringsprocessen.  Citronsyre kan med fordel også benyttes hvis man vil undgå mørkfarvning af lyse frugter.

Ideal jævning til rabarbergrød

Ideal grødjævning til rabarbergrød. Ideel hertil da den er tilsat non-oxal, som neutraliserer oxalsyren i friske rabarber. 

Ideal jævning til rødgrød

Ideal grødjævning til den klassiske ”rødgrød”.

Melatin syltekrydderier

Melatin Syltekrydderier kommer i en kogepose, der kommes direkte i syltningen af surt - fx asier, agurker m.m. Efter ca. en måned, når smagen er tilpas, kan posen nemt fjernes igen.

Atamon

Fås både i 250ml og 485ml.

Atamon flydende konserveringsmiddel til saft, gelé, syltetøj/marmelade og ”sur” syltning. Atamon påvirker hverken udseende, lugt eller smag. Atamon sikre holdbarheden.

Kan med fordel også anvendes til skylning af glas, flasker, låg, m.m. for at undgå mugdannelse.

Non-Oxal

Tørsleffs Nonoxal neutraliserer oxalsyren i friske rabarber og spinat. Let at tilsætte i fx rabarbergrød.

Vanila 100 gr.

Tørsleffs Vanila er en vaniljesukker, der indeholder ægte vanilje fra vaniljestænger, hvilket både kan ses, smages og duftes. At der indgår hele stykker vanilje i Vanila fremgår, af de uensartede størrelser i vaniljestykkerne - hvilket man ikke vil opleve hvis der blot var brugt vaniljepulver. Brugen af ægte vanilje i Vanila kan ydermere ses, på den måde vaniljesukkeret danner klumper/perler på overfladen. Disse kommer af de æteriske olier i den ægte vanilje, som går i forbindelse med sukkeret, og dermed klumper. Klumperne er løse og opløses ved anvendelse.

Bourbon vaniljestang 2 stk.

Bourbon vaniljestangen stammer fra plantearten Vanilla Planifolia. Smagen er sød, dyb og cremet, og har en kraftig smag af den naturlige vaniljearome - vanillin. Bourbonvanilje er velkendt for, at have en særlig evne til at kunne fremhæve smagen af de øvrige ingredienser i det færdige produkt. Derudover har den en evne til at runde smagen af, hvis der er andre ingredienser, som har en særlig skarp og fremherskende smag. Det er altså smagen og duften, der gør Bourbonvanilje til noget helt specielt.

Bourbon vaniljestang 2 stk. økologisk

Bourbon vaniljestangen stammer fra plantearten Vanilla Planifolia. I vores ægte økologiske Bourbon vaniljestænger garanterer vi et højere vanillinindhold end i mange andre vaniljestænger fra samme planteart.