VILD MED VANILJE

Ingen dessert uden vanilje! I dessertkøkkenet er vaniljen nemlig helt uundværlig og lige så vigtig, som salt er i det salte køkken. Alligevel bliver is, kager og desserter med vaniljesmag let overset – og det er en skam! For vanilje er så meget mere end det ”kedelige” valg. Vanilje er ikke bare et (virkelig elegant) krydderi – det er også en smagsforstærker og en helt uundgåelig ingrediens, når du begiver dig ud i det søde køkkens univers.

Læs med, når vi hylder vaniljen for alt det, det er – og find masser af inspiration til dine kommende køkkenprojekter.

Vanilje – dessertens dronning

Vaniljen fremhæver og understreger den naturlige sødme, der er i mange kager og desserter, og der er derfor ikke mange opskrifter i det søde køkken, hvori den karakteristiske vanilje ikke indgår – heller ikke her hos os!

Hvorfor er vanilje så særlig?

Vanilje er et af de allerdyreste og mest brugte krydderier i verden. Kun overgået af safran. Selve dyrkningen af vaniljestængerne er meget krævende – og vind og vejr kan ændre udsigten til en god høst. Smagen i vaniljestænger er meget karakteristisk og kaldes vanillin. Aromaen består af 250 forskellige smagsstoffer, der giver vaniljen sin dybe, runde smag. Smagen er meget nuanceret, og derfor er det umuligt at opnå den ved kunstigt fremstillet vaniljearoma.

Start dagen med vanilje

Ingen bedre start på morgenen end med den søde smag af vanilje! Prøv vores fløjlsbløde vanilje-overnight oats – eller top din morgenyoghurt med sprød vaniljegranola.

Lad dig inspirere af alle vores vaniljeopskrifter her