Husmoder Service

Hele Danmarks køkkenhjælp

Tørsleffs Husmoder Service blev oprettet i 1939 for at hjælpe danske husmødre med gode råd om vores produkter. Det viste sig hurtigt, at behovet var stort, og især under besættelsen, hvor man manglede mange varer, var der en stor interesse for at lære noget nyt.

Erfarne husholdningslærere tog sig af aktiviteterne i Husmoder Service, bl.a. udgav vi flere kogebøger, afholdt madlavningskurser, udviklede nye opskrifter og nye produkter.

Den daglige telefonrådgivning havde meget travlt og gennem årene har vi skrevet og gennemprøvet flere tusind opskrifter.

Helt tilbage i 1938 lancerede vi Den grønne Syltebog. Dengang kostede bogen 1 kr. Bogen er udkommet i 86 oplag i 1.860.500 eksemplarer, det gør den til en af Danmarks mest populære bøger.

Nu fungerer vores Facebookside som Husmoder Service, når vi besvarer forbrugernes mange spørgsmål om syltetips mm.

 

Syltningens historie

Gennem århundreder har det været kendt, at sukker har evnen til at bevare frugt og ville man være helt sikker, var en sjat rom eller anden spiritus en god idé. Sukkeret søder og konserverer – men giver også en god konsistens og bevarer farven.

Moderne syltning

Hjemmesyltning er stadig meget populært, men moderne mennesker foretrækker at bruge mindre sukker. Samtidig vil den travle og energibevidste forbruger gerne nedsætte kogetiden og den ekstra gevinst er, at frugtens vitaminer bevares meget bedre end den gammeldags kogning i timevis.

Men nedsat sukkermængde betyder også en kortere holdbarhed og den korte kogetid giver en tyndere konsistens.

Danmarks Sylteekspert

Tørsleffs har været Danmarks sylteekspert gennem mange generationer. Vi har for længst løst problemet med holdbarheden ved at udvikle Atamon, der sikrer holdbarheden, og Melatin, der regulerer konsistensen.

Melatin findes i flere varianter, som er specielt udviklet til hver sin form for syltning. Men fælles for dem alle er, at man har frihed til at bruge så meget – eller så lidt – sukker som man vil.

Før i tiden syltede man mest på landet – men nu er det i høj grad også blevet et storbyfænomen.

Når du sylter, kan du samtidig lære dine børn, hvordan man bruger friske råvarer. Her ser de et færdigt produkt, som I har lavet sammen, hjemme i køkkenet – et produkt som børnene ellers kun kender fra hylderne i supermarkedet.

Og der er nu noget ganske særligt ved at sætte sit eget hjemmelavede syltetøj på bordet.