fbpx

Abrikos-gulerodsmarmelade

ca. 1 ½ liter

Lav den lækreste abrikos-gulerodsmarmelade. En skøn og dekorativ marmelade, der får en pragtfuld orange farve og en vidunderlig smag, som går godt til brød og ost. Både abrikoser og gulerødder er naturligt søde, når de er modne, hvilket giver en skøn smag til denne marmelade.

Abrikoserne skylles godt og hakkes i blender eller på bræt.

Mosen dækkes med ¼ liter vand.

Gulerødderne skylles, skrabes og rives groft på råkostjernet.

Gulerødderne dækkes med ¾ liter vand og bringes i kog.

Abrikosmosen tilsættes sammen med citronsaft. Kogetid under låg 15-20 min.

Sukkeret røres i og koges med 15 min.

Melatin og 1 spsk. Ekstra sukker blandes godt og drysses fint ud over marmeladen under omrøring. Kogetid 2 min.

Vanila tilsættes.

Marmeladen fyldes i Atamonskyllede glas og lukkes.

Ingredienser

  • 225 g tørrede abrikoser
  • ¼ liter vand
  • ½ kg gulerødder
  • Saften fra 1 citron
  • ¾ liter vand
  • 375 gram sukker
  • 2 tsk. Rød Melatin
  • 1 tsk. Vanila

Produkter i opskriften

Alle produkter →