Kogt æblesaft
Når du koger saft, passer du også godt på vitaminerne fra de friske bær og frugter, så du har glæde af dem hele året. Æbler er perfekte til saft. Tag på æblerov i din egen have, og kog dem til en skøn æblesaft. Nyd den afkølet på en dejlig efterårsdag. Skål herfra!
Fremgangsmåde
Skyl æblerne, og skær dem i først både og så over én gang mere, uden at fjerne skræl eller kernehus. Kog æblerne med vand og citronsaft under låg, og lad dem simre i ca. 45 minutter, til æblerne er helt udkogte.
Undgå at røre i gryden, da det trækker saften ind i æblerne, og det bliver til mos. Massen hældes straks i saftpose. Dagen efter sies saften og koges med sukkeret.
Tilsæt Atamon, og kom på varme Atamon-skyllede flasker, der lukkes med det samme. Nyd den varm om vinteren som en alkoholfri æblegløgg eller med is om sommeren som en dejlig
limonade.
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg saftige æbler
- 5 dl vand
- Saft fra ½ citron
- 1 kanelstang
- 3 kardemommekapsler, kvaste
- ½ tsk. revet ingefær
- 2 spsk. citronsaft
Til hver liter siet saft:
- 200-300 g sukker
- 1/2 tsk. flydende Tørsleffs Atamon