Æblesnitter i sukkerlage
Et skønt syltetøj, der er perfekt til is eller kage – men også et skønt tilbehør til varme kødretter som steg, kylling, svin eller vildt. Desuden ser æblesnitterne flotte ud i glasset, hvilket gør et glas med æblesnitter i sukkerlage til en ideel værtsgave. Hjemmesyltede gaver er de bedste!
Æblerne skylles, skrælles og deles i halve. Blomst, stilk og kernehus fjernes. Æblerne skæres i grove både.
Vand, sukker og citronsyre bringes i kog.
Kog en tredjedel af æblerne heri til de møre, men stadig har bid. Kom dem herefter i atamon-skyllede glas. Således koges æblerne i tre omgange.
Kog lagen ind 5-10 min.
Flæk vaniljestangen, fjern kornene og kom det hele i lagen. Rør herefter atamon i. Hæld lagen over æblerne, læg vaniljestangen ved og luk glassene.
Ingredienser
- 2 kg æbler
- 1 liter vand
- 500 g sukker
- 2 tsk. Tørsleffs citronsyre
- 1 Tørsleffs vaniljestang
- 4 tsk. flydende Tørsleffs atamon