fbpx

Agurker, som aldrig slår fejl

Ca. 5 liter

Syltede agurker er en af de nemmeste måder at hæve et stykke smørrebrød til nye højder, sætte ekstra smag på kødretter og tilføje et syrligt tvist til salater. Og disse agurker slår vitterligt aldrig fejl – så lette er de for både syltenovicer og erfarne syltemestre.

Agurkerne vaskes rene, snittes i begge ender og dækkes med koldt vand i en skål eller gryde. Salt, eddike og Atamon blandes i. Læg et let pres på, fx i form af en tallerken, så agurkerne forbliver nede i saltlagen. Dæk skålen til, og stil den i køleskabet i ca. 3 dage. Rør i den af og til. Efter 3 dage hældes saltlagen fra, og agurkerne dækkes med kogende vand for at udvande i 2 timer. Hæld vandet fra efter de 2 timer.

Bring eddiken i kog med halvdelen af sukkeret, og hæld den kogende eddikelage over agurkerne. Læg igen et let pres på, så agurkerne forbliver nede i eddikelagen, og dæk til med et klæde.

Efter 2-3 dage hældes eddikelagen fra og over i en gryde. Agurkerne lægges i de Atamon-skyllede glas, du vil opbevare dem i. Bring lagen i kog med resten af sukkeret, skoldede pillede løg, dildskærme og kogeposen med syltekrydderier. Lad lagen koge i 10 minutter, og rør derefter Atamon i. Hæld straks lagen over agurkerne, og luk glassene med det samme. Agurkerne er klar dagen efter.

Opskriften er fra Tørsleffs Den grønne Syltebog (revideret 2018).

Ingredienser

  • Ca. 4 kg drueagurker

Saltlage

Eddikelage

Agurker

Produkter i opskriften

Alle produkter →