Agurker, som aldrig slår fejl
Ca. 5 liter
Agurkerne vaskes rene, snittes i begge ender og dækkes med koldt vand i en skål eller gryde. Salt, eddike og Atamon blandes i. Læg et let pres på, fx i form af en tallerken, så agurkerne forbliver nede i saltlagen. Dæk skålen til, og stil den i køleskabet i ca. 3 dage. Rør i den af og til. Efter 3 dage hældes saltlagen fra, og agurkerne dækkes med kogende vand for at udvande i 2 timer. Hæld vandet fra efter de 2 timer.
Bring eddiken i kog med halvdelen af sukkeret, og hæld den kogende eddikelage over agurkerne. Læg igen et let pres på, så agurkerne forbliver nede i eddikelagen, og dæk til med et klæde.
Efter 2-3 dage hældes eddikelagen fra og over i en gryde. Agurkerne lægges i de Atamon-skyllede glas, du vil opbevare dem i. Bring lagen i kog med resten af sukkeret, skoldede pillede løg, dildskærme og kogeposen med syltekrydderier. Lad lagen koge i 10 minutter, og rør derefter Atamon i. Hæld straks lagen over agurkerne, og luk glassene med det samme. Agurkerne er klar dagen efter.
Opskriften er fra Tørsleffs Den grønne Syltebog (revideret 2018).
Ingredienser
- Ca. 4 kg drueagurker
Saltlage
- 4 liter vand
- ½ kg salt
- 2 dl eddike
- 8 tsk. Tørsleffs Atamon
Eddikelage
- 3 liter eddike
- 2 kg sukker
- ½ kg små løg
- 2 dildskærme
- 1 brev Tørsleffs Melatin Syltekrydderier
- 6 tsk. Tørsleffs Atamon