Agurker, som aldrig slår fejl

Ca. 5 liter

Agurkerne vaskes rene, snittes i begge ender og dækkes med koldt vand i en skål eller gryde. Salt, eddike og Atamon blandes i. Læg et let pres på, fx i form af en tallerken, så agurkerne forbliver nede i saltlagen. Dæk skålen til, og stil den i køleskabet i ca. 3 dage. Rør i den af og til. Efter 3 dage hældes saltlagen fra, og agurkerne dækkes med kogende vand for at udvande i 2 timer. Hæld vandet fra efter de 2 timer.

Bring eddiken i kog med halvdelen af sukkeret, og hæld den kogende eddikelage over agurkerne. Læg igen et let pres på, så agurkerne forbliver nede i eddikelagen, og dæk til med et klæde.

Efter 2-3 dage hældes eddikelagen fra og over i en gryde. Agurkerne lægges i de Atamon-skyllede glas, du vil opbevare dem i. Bring lagen i kog med resten af sukkeret, skoldede pillede løg, dildskærme og kogeposen med syltekrydderier. Lad lagen koge i 10 minutter, og rør derefter Atamon i. Hæld straks lagen over agurkerne, og luk glassene med det samme. Agurkerne er klar dagen efter.

Opskriften er fra Tørsleffs Den grønne Syltebog (revideret 2018).

Ingredienser

  • Ca. 4 kg drueagurker

Saltlage

Eddikelage