Ananas-gelé
Ca. 1 ¼ liter
Mums! Ananasgelé er en delikatesse på ostebordet og smager skønt smurt oven på kager. Du kan også med fordel bruge det i en engelsk trifli. Læg ladyfingers eller lagkagebunde, evt stænket med rom, sammen med vaniljecreme, friske bær og ananasgelé, afslut herligheden med flødeskum.
Bland ananassaft og 2 spsk. citronsaft i en gryde med Gul Melatin og bring i kog i 1 min. Tag gryden af varmen.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland det med lidt af sukkeret. Drys sukker og vaniljekorn i gryden under omrøring.
Bring gelésaften hurtigt i kog og kog i 1 minut. Geleen vil formentlig skumme. Fyld herefter geleen i atamonskyllede glas. Lad geleen sætte sig over natten og luk først glassene dagen efter.
Ingredienser
- 1 liter usødet ananas-juice
- 2 spsk. citronsaft
- 1 brev Tørsleffs Gul Melatin (40 g)
- 1 Tørsleffs Vaniljestang
- 750 g sukker