Appelsin-citron-grapefrugtmarmelade
ca. 1 liter
Den skønneste, friske marmelade! Denne appelsin-citron-grapefrugtmarmelade er den ultimative marmelade for citruselskeren. Ideel på brød, til ost og på kager. Smør et lag appelsin-citron-grapefrugtmarmelade på en mørk chokoladekage eller saftig sandkage.
Frugterne skylles og tørres, hvorefter de halveres. Saften presses ud. Skallerne klippes eller skæres i brede strimler, der igen klippes eller skæres i tynde flige. De overhældes med vand og står tildækket 1/2 -1 døgn. Skyl dem grundigt under rindende vand og kog nu tildækket i vand under låg i 45 min. Fjern låget og tilsæt sukker, vaniljestang og saft, kog herefter videre uden låg i 20 min. Melatin og 1 spsk. ekstra sukker blandes godt og strøes fint ud over marmeladen under omrøring. Marmeladen koges igennem i 2 min, fyldes i Atamonskyllede glas, der lukkes umiddelbart herefter.
Ingredienser
- 1 appelsin
- 1 citron
- 1 grapefrugt
- Ca. 500 g frugt i alt
- ½ liter vand
- ½ kg sukker
- 1 tsk. rød Melatin
- 1 vaniljestang