Appelsin Orangenade
ca. 1 ¾ Liter
Vidunderligt læskende orangeade, der samtidig er sjov at lave for både store og små. Hæld lidt danskvand i orangeaden ved servering, hvis du vil lave din egen sodavand. Orangeade slukker tørsten effektivt på en varm dag og er en ideel drik til fødselsdage og haveselskaber.
Alle frugterne skylles og børstes grundigt rene.
Skallerne rives fint på råkostjernet.
Frugterne deles.
Saften presses ud.
Saft, skaller og citronsyre dækkes med kogende vand.
Sukker og Atamon røres langsomt i.
Saften dækkes med et klæde, stilles i køleskab og omrøres nu og da.
1-2 dage efter hældes orangeaden på Atamonskyllede flasker, dækkes med et klæde og lukkes dagen efter.
Ingredienser
- 3 saftige, tyndskallede appelsiner
- 1 grapefrugt,
- 1 citron, 25 g Tørsleffs Citronsyre
- 1 liter kogende vand
- 1 kg sukker
- 1 tsk. Atamonpulver eller 2 tsk. flydende Tørsleffs Atamon.