Appelsinflæsk
Appelsinflæsk er en klassiker på julens konfektfad, men er et lige så lækkert stykke slik resten af året. Konsistensen er uimodståelig, så du kan lige så godt lave rigeligt, når først du er i gang, for vi lover dig, at stykkerne vil få ben at gå på – alle som et.
Sukker, 1/4 liter vand og citronsyre hældes i en gryde og stilles lunt i 15 min. indtil sukkeret er smeltet. Lagen bringes i kog. Den udblødte husblas (eller Gelatine) smeltes i sukkerlagen og koges heri 20 min. over svag varme. Når der er slukket, tilsættes appelsinskal og frugtsaft. Et glas- eller porcelænsfad, der er 20 cm på hver led, skylles i koldt vand. Saften hældes i og afkøles. Massen skæres i firkanter, der trilles i perlesukker og tørres nogle timer ved stuetemperatur, før de gemmes i dåser med pergamentpapir mellem lagene.
Ingredienser
- 20 blade husblas eller tilsvarende mængde Tørsleffs Gelatine
- 2 dl koldt vand
- 1/2 kg sukker
- 1/4 liter vand
- 1/4 tsk. Tørsleffs Citronsyre
- Revet skal af 1 appelsin
- 1 dl appelsinsaft
- 2 spsk. citronsaft
- Pynt: perlesukker