fbpx

Appelsinmarmelade

Ca. 1 liter

En klassisk appelsinmarmelade med den helt rette mængde bitterhed og bid. Tilføj evt. en citron, hvis du vil have en anelse ekstra syre eller en klementin, hvis du vil have en lidt sødere marmelade. Smager skønt på brød, til ost og kødpålæg eller smurt på kager og kiks.

Frugterne vaskes grundigt. Skæres på langs i 8 både. Bådene snittes på tværs i 2 mm tykkelse. Overhældes med kogende vand og står tildækket i 6 timer. Koges under låg i 45 min. Sukker røres i, og det hele koges uden låg i 5 min. Rød Melatin og 2 spsk. ekstra sukker blandes godt og drysses i under omrøring. Marmeladen koges igennem i 2 min., fyldes i Atamon-skyllede glas, der lukkes straks.

Ingredienser

  • ½ kg citrusfrugter (f.eks. 3 appelsiner og 1 citron)
  • ½ liter kogende vand
  • ½ kg sukker
  • 1 ½ tsk. Tørsleffs Rød Melatin
appelsinmarmelade

Produkter i opskriften

Alle produkter →