Bearnaiseessens
Hjemmelavet bearnaise er bare bedre, end den fra brev eller glas. Og så er den slet ikke så svær at lave, som den har ry for. Alt det kræver er tålmodighed, en stærk arm på piskeriset og så en god bearnaiseessens. Du kan med fordel lave en hel flaske, så der er til flere ugers bøfmiddage.
Tern af løg, peberkorn, stjerneanis, timian og estragonstilke kommes i en gryde sammen med hvidvin og hvidvinseddike. Reduceres til cirka halv mængde. Lad indholdet trække en halv time før smagsgiverne sigtes fra. Kom på Atamon-skyllede, skoldede glas og luk til.
Tip: Skal du lave bearnaise med det samme, kan du tage bladene fra estragonstilkene og gemme til selve saucen. Bearnaiseessensen kan også bruges som smagsgiver i bl.a. vinaigretter og dressinger.
Ingredienser
- 4 skalotteløg
- 2 peberkorn
- 2 stjerneanis
- 5 timiankviste
- 20 estragonstilke
- 4 dl hvidvin
- 4 dl hvidvinseddike (sherry eller æblecider kan også bruges)
- 1 tsk. Tørsleffs Atamon