fbpx

Bearnaiseessens

Tern af løg, peberkorn, stjerneanis, timian og estragonstilke kommes i en gryde sammen med hvidvin og hvidvinseddike. Reduceres til cirka halv mængde. Lad indholdet trække en halv time før smagsgiverne sigtes fra. Kom på Atamon-skyllede, skoldede glas og luk til.

Tip: Skal du lave bearnaise med det samme, kan du tage bladene fra estragonstilkene og gemme til selve saucen. Bearnaiseessensen kan også bruges som smagsgiver i bl.a. vinaigretter og dressinger.

Ingredienser

  • 4 skalotteløg
  • 2 peberkorn
  • 2 stjerneanis
  • 5 timiankviste
  • 20 estragonstilke
  • 4 dl hvidvin
  • 4 dl hvidvinseddike (sherry eller æblecider kan også bruges)
  • 1 tsk. Tørsleffs Atamon

Produkter i opskriften

Alle produkter →