fbpx

Berlinere med vaniljefyld

12 styk

Du kender helt sikkert de klassiske doughnut-lignende berlinere fyldt med syltetøj og vendt i sukker. Vi har fyldt vores version med vaniljeprikket creme anglaise, og de smager herligt! Server dem til eftermiddagskaffen eller som en lækker dessert.

 

Fremgangsmåde: 

Opløs gæren i den lunkne mælk sammen med lidt af sukkeret.

Kom alle de tørre ingredienser ved, og tilsæt herefter æggehvider og smør.

Rørt dejen godt sammen, og lad den hæve til cirka dobbelt størrelse.

Rul nu dejen ud på et melbestrøet bord til cirka 2 centimeters tykkelse, og find et vandglas frem med en diameter på cirka 6-8 centimeter.

Stik berlinerne ud af dejen, og stil til side, rul dejresten sammen og ud igen, og stik også disse ud.

Lad dem efterhæve i 30-45 minutter

Varm en friteuse eller en pande med olie op, og kog/steg dem i olien ved cirka 170 grader.

Køl af på en rist.

Lav creme anglaisen, og kom den i en sprøjtepose med en lang tylle. Stik tyllen ind i siden af berlinerne, og sprøjt hvad der svarer til en stor spiseske ind i hver.

Vend dem i sukker og server.

Ingredienser

20 gram gær

160 lunken mælk

40 gram sukker

2 æggehvider

60 gram blødt smør

1 knivspids salt

330 gram hvedemel

Smagsneutral olie til stegning

Sukker til at vende dem i.

En portion creme anglaise til fyld

OBS: Creme anglaise kan med fordel laves dagen før.