Blommechutney
Ca. 4 liter
En dejlig sød-syrlig chutney, der smager skønt til simreretter, veganske og vegetariske måltider, kødretter og på smørrebrød og i sandwichs. Chutney tilfører maden de skønneste smagsnuancer af krydret, sødt og syrligt på samme tid.
Skyl blommerne, halver dem, og fjern stenen. Æblerne vaskes, skrælles og skæres i mindre stykker. Kernehus og stilk fjernes. Pil løgene, og skær også dem i mindre stykker. Fjern stilk og kerne fra peberfrugterne. Har du en kødhakker eller en god blender, kan du køre æbler, løg og peberfrugt til en grov mos. Du kan også hakke det hele fint i hånden. Riv peberroden på et rivejern.
Bland mosen eller de finthakkede æbler, løg og peberfrugter med blommerne, peberrod, eddike, sukker, salt og posen med syltekrydderier i en gryde, og kog massen til den har en jævn konsistens. Det tager ca. 30 minutter. Du kan smage på massen undervejs og tage posen med syltekrydderier op, når du synes smagen er tilpas. Tilsæt Atamon, når chutneyen er kogt færdig.
Den færdige chutney hældes i Atamon-skyllede glas, der lukkes med det samme.
Opskriften er fra Tørsleffs Den grønne Syltebog (revideret 2018).
Ingredienser
- 1 ½ kg sveskeblommer
- 750 g sure æbler
- 375 g modne tomater
- 375 g løg
- 75 g peberrod
- 3 fed hvidløg
- 3 grønne peberfrugter
- 1 liter eddike
- 1 kg brun farin
- 50 g salt
- 1 brev Tørsleffs Melatin Syltekrydderier
- 2 tsk. Tørsleffs Atamon