Brombærmarmelade
Ca. 2½ liter
Brombærmarmelade smager vidunderligt på ostebordet og til et godt, nybagt surdejsbrød. Hvis du er så heldig at kende et brombærkrat, ved du, at høsten som regel er rig, når bærrene har fået den perfekte, sortrøde farve – det helt rette tidspunkt at tænde op under syltegryderne.
De skyllede bær, vand og citronsaft varmes langsomt under låg, til det safter. Bærrene koges 5-10 min., til de skifter farve. Det meste af sukkeret drysses i og koges med i 10 min. Rød Melatin og resten af sukkeret blandes med en gaffel og drysses fint under omrøring i den kogende frugtmarmelade. Marmeladen koges i 2 min., og fyldes i Atamon-skyllede glas, der lukkes.
Ingredienser
- 1½ kg brombær
- 2 dl vand
- 3 spsk. citronsaft
- 750 g sukker
- 3 tsk. Tørsleffs Rød Melatin
- Tørsleffs Atamon til skylning af glas