fbpx

Brunsvigertærte

Hvad får man, hvis man kombinerer en sandkage med en brunsviger? En brunsvigertærte, selvfølgelig! En skøn lidt mere fast kage med alt det gode fra brunsvigeren – og så lidt ekstra kræs. Vi har tilføjet kagecremen på toppen, fordi den søde vaniljesmag gør kagen ekstra lækker, men du kan selvfølgelig også servere den uden.

Tænd ovnen på 200 grader.

Sukkerbrødsdej: Pisk æg, sukker og Vanila tykt og skummende. Sigt mel og bagepulver, og vend det i blandingen med let hånd. Rør mælk og smeltet smør sammen, og vend det forsigtigt i dejen til sidst. Smør en springform to gange med smeltet smør. Når dette er stift, drysses et fint lag mel på. Fyld dejen i formen, og bank den let mod bordet, så dejen sætter sig. Bag kagen i cirka 20 min.

Varm smør, farin, mælk, kanel og mandler op i en gryde, til smørret er smeltet. Prik huller i kagen, og hælde massen over kagen, der bages yderligere ca. 10 min., til overfladen bobler og er gylden.

Pisk kagecreme med mælk efter anvisning på pakken, og top kagen med kagecremen. Hak mandlerne groft, og fordel henover.

Ingredienser

Dej:

Til overhældning:

  • 50 g smør
  • 100 g farin
  • 2 spsk. mælk
  • 2 tsk. kanel
  • 2-3 spsk. hakkede mandler

Topping:

Brunsvigertærte

Produkter i opskriften

Alle produkter →