Chilisauce
Ca. 1 ¾ liter
Lav din egen chilisauce, og tilføj både varme og vidunderlige, krydrede smagsnuancer til dine retter. Chilisaucen er let at lave og holder sig godt i køleskabet, og så er det en ideel gave til chili-elskeren. Tilsæt de krydderier, du selv bedst kan lide, fx giver chipotle-flager en mere røget smag.
De skyllede tomater, de skoldede, pillede løg og kødet af peberfrugterne uden stilk og kerner skæres itu og blendes. Mosen blandes med eddike, sukker, og krydderier og koges uden låg ½ – 1 time, til saucen begynder at blive jævn. Atamon røres i. Saucen fyldes i Atamon-skyllede flasker, der lukkes.
Tip: For en mere røget smag tilsæt 1 spsk. chipotle flager.
Ingredienser
- 1 kg røde puré-tomater
- 175 g løg
- 1 fed hvidløg
- 4 røde chili peberfrugter
- ¼ liter eddike
- 250 g sukker
- 1 spsk. salt
- 1/8 tsk. cayennepeber
- 1 tsk. ingefær
- 1 tsk. muskat
- 1 tsk. karry
- 2 tsk. Tørsleffs Atamon