fbpx

Chilisauce

Ca. 1 ¾ liter

De skyllede tomater, de skoldede, pillede løg og kødet af peberfrugterne uden stilk og kerner skæres itu og blendes. Mosen blandes med eddike, sukker, og krydderier og koges uden låg ½ – 1 time, til saucen begynder at blive jævn. Atamon røres i. Saucen fyldes i Atamon-skyllede flasker, der lukkes.

Tip: For en mere røget smag tilsæt 1 spsk. chipotle flager.  

Ingredienser

  • 1 kg røde puré-tomater
  • 175 g løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 røde chili peberfrugter
  • ¼ liter eddike
  • 250 g sukker
  • 1 spsk. salt
  • 1/8 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. muskat
  • 1 tsk. karry
  • 2 tsk. Tørsleffs Atamon