fbpx

Chokolade-éclairs

En klassisk fransk chokoladebombe af en dessert. En luftig, let og lækker vandbakkelse med chokoladefyld- og glasur. En smuk og delikat dessert, der virkelig pynter på et hvert kagefad, og som med garanti vil imponere dine gæster. Bon appetit!

Afbagt dej:

Giv vand og smør et opkog. Gryden tages fra varmen, og melet kommes i på én gang under kraftig piskning. Afbagningen varmes igennem et øjeblik, til den slipper gryden under omrøring. Salt og sukker røres i.

Æggene og bagepulveret røres sammen og dryppes i, mens der røres godt med et piskeris. Æggene må tilsættes, lige når afbagningen er taget fra varmen – eller først når den er helt afkølet.

Dejen skal røres med så mange æg, at den er blød og smidig, men dog så fast, at rørefurerne bliver stående. Dejen kommes nu i en sprøjtepose og sprøjtes ud i aflange stænger af cirka 5 centimeter på en bageplade beklædt med bagepapir. Husk at lave lidt afstand, da vandbakkelser vokser en del under bagning.

Vandbakkelserne stilles i en forvarmet ovn ved 200 grader. Bagetid: 30-40 min. NB! De første 20 min. må ovndøren ikke åbnes. Når de er gyldne, kan du prøve at tage én vandbakkelse ud af ovnen: Hvis den ikke falder sammen, så er de alle bagt.

Efter afkøling fyldes vandbakkelserne med Tørsleffs Kagemousse Chokoladesmag. Bland herefter ingredienserne til glasuren. Flormelis, kakao og vand blandes, og pynt herefter vandbakkelserne med glasuren.

Ingredienser

Vandbakkelser

Fyld

 Glasur

  • Kakaopulver
  • Flormelis
  • Vand
Eclairs

Produkter i opskriften

Alle produkter →