fbpx

Chokoladeis

Der findes nok ikke mange børn eller voksne, der ikke kan lide chokoladeis – og det forstår vi godt. Denne fløjlsbløde og cremede opskrift er virkelig lækker og vil helt sikkert være et hit hos hele familien. Lav den, når hverdagen eller weekenden skal være mere festlig, og servér den i en isvaffel, med frugt eller blot, som den er.

Chokoladen brækkes itu og smeltes i vandet ved svag varme. Æggeblommer og sukker røres godt sammen. Den varme chokolade dryppes i under omrøring.

Massen smages til med Tørsleffs Vanila og afkøles herefter. Den røres blød med lidt af flødeskummet, hvorpå resten vendes i med let hånd. Chokoladecremen fyldes i en form og fryses i 3-5 timer.

Ved servering pyntes isen med hvide marengs, vafler, valnøddekerner, smuttede, hakkede mandler og revet chokolade eller lignende.

 

Ingredienser

  • 65 g mørk chokolade
  • 1/2 dl vand
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. Tørsleffs Vanila
  • 1/4 liter piskefløde, pisket til skum
  • 1 stiftpisket pasteuriseret æggehvide
Chokoladeis

Produkter i opskriften

Alle produkter →