fbpx

Chokoladebudding med pebermynte

1,5 liter / 8-10 personer

Budding er en af de lækreste desserter, og når den smager af chokolade og pebermynte, kan vi næsten ikke få nok. Det er nemlig en klassisk smagskombination, som er både frisk og lækkert sød og cremet på samme tid. Og så ser budding imponerende flot ud!

Tørsleffs har udviklet en række eventyrlige buddinger, der vækker gode minder i stribevis om tiden med Tørsleffs Eventyr Budding, der havde den fine Eventyrprinsesse på emballagen. Tørsleffs Eventyr Budding blev tidligere solgt i breve med pulver til den klassiske Vanilje-, Rom-, og Mandelbudding, men nu inspirerer vi til, at lave moderne buddinger fra bunden af, ved brug af udvalgte Tørsleffs produkter.

For flere, klassiske buddinger og andre desserter, læs Tørsleffs Den gule Dessertbog.

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommer og sukker godt sammen i en stor skål – hold et par spsk. af sukkeret tilbage.

Hæld mælk, piskefløde og det resterende sukker i en tykbundet gryde, og varm mælkefløden op ved svag varme, til den er lige under kogepunktet.

Kom gelatinepulver og koldt vand i en lillebitte skål, og lad det stå et par minutter.

Hæld den hede mælkefløde i æggesukkerblandingen under hektisk piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm stille og roligt blandingen op ved lav varme og under omrøring, med en silikoneskraber eller en grydeske, til den når en temperatur på ca. 83-85°. Den må IKKE koge, men skal lige op og tykne til tyndt cremestadie (læg mærke til, hvornår cremen begynder at hænge lidt ved silikoneskraberen, i stedet for med det samme at dryppe af, og stop der).

Tag straks gryden af blusset. Skrab gelatineblandingen ned i den varme creme. Rør rundt, så gelatinen smelter. Hæld cremen gennem en sigte og ned i en skål.

Hak chokoladen med en brødkniv, og smelt den i en skål over vandbad eller i en mikrobølgeovn.

Bland den lune chokolade i den lune creme. Hvis blandingen ser ud til at skille lidt, så giv den en tur med stavblenderen. Hvis det ikke dur, så varm chokoladecremen forsigtigt op, til chokoladegryn og creme smelter sammen.

Tilsæt pebermynte aroma, og rør rundt i cremen. Dæk den nu med et stykke husholdningsfilm helt nede på overfladen af cremen, så du undgår skind, og sæt chokoladecremen i køleskabet. Den skal nu blive kold og evt. stivne let i kanten af skålen – det tager ca. 1-2 timer.

Pisk piskefløden til tyndt skum, og rør lidt af den afkølede creme i flødeskummet. Derefter kan du røre skummet i cremen.

Hæld buddingcremen i en passende form, som du forinden har skyllet i koldt vand. Sæt den i køleskabet, til cremen er helt stiv. Med så stor en budding tager det i hvert fald natten over – og du kan med fordel lave den 12-24 timer før servering.

Når du skal vende mynte-chokoladebuddingen ud af formen, så følg anvisningen her.

Pynt buddingen med friske pebermynte- eller mynteblade og måske nogle flotte pebermyntebolcher.

Tip!

Det er vigtigt at finde en chokolade med en nogenlunde tilsvarende kakaoprocent, som henvist til i opskriften, da mængden af kakaotørstof overfor mængden af kakaosmør har indflydelse på buddingens konsistens.

Ingredienser

Chokoladebudding

Produkter i opskriften

Alle produkter →