fbpx

Citronfromage

Ca. 16 stk.

En forfriskende og klassisk dessert, der aldrig går af mode. Udover at smage uimodståeligt lækkert, ser citronfromage vanvittigt indbydende ud, når du portionsanretter den og afslutter med en dut flødeskum og evt. et par tynde strimler citronskal. Den perfekte afslutning på en god middag!

Æggeblommer, sukker og citronskal piskes.

Den udblødte husblas smeltes over damp og afkøles med citronsaft til 37ºC og røres herefter i æggesnapsen.

Når blandingen begynder at blive jævn, vendes flødeskummet forsigtigt i og derefter vendes de stiftpiskede æggehvider ligeledes forsigtigt i.

Fromagen fyldes i en skål eller i portionsskåle og stilles koldt.

Ved servering pyntes med flødeskum.

Opskrift fra Tørsleffs Den gule Dessertbog.

Ingredienser

  • 3 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • Saft og revet skal af 1½ citron (ubehandlet) eller 4 spsk citronsaft
  • 2 blade husblas
  • 2 dl piskefløde, pisket til skum
  • 3 stiftpiskede æggehvider
  • Pynt: flødeskum
Citronfromage