fbpx

Citronfromage

Ca. 16 stk.

Æggeblommer, sukker og citronskal piskes.

Den udblødte husblas smeltes over damp og afkøles med citronsaft til 37ºC og røres herefter i æggesnapsen.

Når blandingen begynder at blive jævn, vendes flødeskummet forsigtigt i og derefter vendes de stiftpiskede æggehvider ligeledes forsigtigt i.

Fromagen fyldes i en skål eller i portionsskåle og stilles koldt.

Ved servering pyntes med flødeskum.

Opskrift fra Tørsleffs Den gule Dessertbog.

Ingredienser

  • 3 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • Saft og revet skal af 1½ citron (ubehandlet) eller 4 spsk citronsaft
  • 2 blade husblas
  • 2 dl piskefløde, pisket til skum
  • 3 stiftpiskede æggehvider
  • Pynt: flødeskum