Citrongelé
Ca. 1 ¼ liter
Citrongelé er et dejligt tilbehør til ost og på brød, og så smager det helt fantastisk med et lag citrongelé på en god sandkage med birkes og appelsin eller en mørk chokoladekage. Citrongelé ser desuden indbydende ud i sylteglasset med sin klare gule farve og er en oplagt gaveidé.
Riv groft tre af de vaskede citroner på et råkostjern. Kog skallerne i lidt vand i 15 min. og si herefter skallerne fra således du har vandet tilbage.
Bland saften fra alle citronerne i vandet. Suppler op med vand så der i alt er 1 liter væske. Rør melatin i og kog op i 1 min.
Fjern gryden fra varmen. Tilsæt sukker under omrøring. Bring geleen hurtigt i kog og kog stærkt i 1 min.
Skum geleen og fyld den i atamonskyllede glas. Lad geleen sætte sig over natten og luk først glassene dagen efter.