fbpx

Citronmuffins med birkes

14 stk.

Syrligt-søde citronmuffins med birkes og en lækker smørcreme på toppen. De fine citronmuffins er perfekte som den søde afslutning ved påskefrokosten pyntet med fine chokoladepåskeæg som her – eller en hvilken som helst anden festlig anledning.

 

Fremgangsmåde: 

Sæt ovnen på 170 grader varmluft

Bland Vanila, hvedemel, bagepulver, birkes og sal, og stil det til side.

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Skrab kornene fra vaniljestangen, og tilsæt dem sammen med olie, sødmælk, citronsaft og -skal, og bland det godt sammen. Tilsæt nu de tørre ingredienser, og lad dejen køre i langsomt tempo på røremaskinen/håndmikseren et par minutter.

Kom kagedejen op i cupcake-forme, og bag dem i ovnen i ca. 18-20 minutter, eller til de er gyldne på toppen.

Pisk imens smørret let og luftigt med en håndmikser eller røremaskine. Tilsæt flormelis og Vanila, imens du pisker videre, til cremen samler sig. Kom på en sprøjtepose med tyl, og top de helt afkølede kager med cremen. Drys citronskal på og server.

Ingredienser

Muffindej

4 store æg

250 gram sukker

1,5 dl smagsneutral olie, for eksempel rapsolie

2,5 dl sødmælk

Skal af 3 citroner

Saft af 1 citron

1 vaniljestang

1 spsk. Tørsleffs Vanila

5 dl hvedemel

2 tsk. Tørsleffs Bagepulver

3 spsk. birkes

Et drys salt

 

Smørcreme

3 tsk. Tørsleffs Vanila

300 gram blødt smør, usaltet

300 gram flormelis

 

Pynt

Skal af 1 citron

Evt. påskeæg (kan udelades)

Cupcake-forme

Produkter i opskriften

Alle produkter →