Citrontærte
Det perfekte forhold mellem syrligt-sød lemon curd, sprød tærtebund og fluffy rå marengs – det er, hvad citrontærte og kagedrømme er gjort af. Her er den lavet med en klassisk sprød tærtebund og gavmilde mængder fyld – ligesom den skal være!
Fremgangsmåde
Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver sammen. Smørret hakkes i, og æg og sukker piskes sammen og æltes i melet. Rul herefter dejen ud på den løse bund af en springform. Ælt dernæst dejresterne med mere mel, og tril det til en pølse, der lægges som en 2 cm høj kant på tærtebunden. Prik bunden med en gaffel. Bagetid: 18 min. ved 200°. Tag forsigtigt tærten ud af formen, og lad det afkøle på en rist.
Lav lemon curd som forklaret i opskriften.
Marengs:
Pisk æggehviden stiv sammen med bagepulveret. Drys halvdelen af sukkeret i, mens du pisker. Resten af sukkeret blandes med Vanila og vendes i med let hånd.
Stil tærtebunden på en smurt plade. Hæld den kolde lemon curd på, og dæk med stiftpisket marengs. Bag kagen i 15 min. ved 175° lige før serveringen, så marengsen bliver gylden.
Ingredienser
Tærtebund:
- 150 g hvedemel
- 2 spsk. kartoffelmel
- 1/8 tsk. Tørsleffs Bagepulver
- 75 g smør
- 1/2 sammenpisket æg
- 2 spsk. sukker
Fyld:
- ½ portion lemon curd – find opskriften her
Marengs:
- 3 æggehvider
- 1/2 tsk. Tørsleffs Bagepulver
- Tørsleffs Vanila
- 150 g sukker
Pynt:
- Citronmelisse