fbpx

Creme anglaise

Cirka 4 portioner

Creme anglaise er en klassisk kold vaniljecreme – og vores version er fyldt med smukke vaniljekorn. Creme anglaise smager dejligt til frugt eller over sommerbær, som tilbehør til en god chokoladekage eller til den østrigske klassiker kaiserschmarrn.

 

Fremgangsmåde: 

Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland kornene med lidt sukker.

Pisk sukker, vaniljekorn, Vaniljepaste og æggeblommer til en luftig æggesnaps.

Kom det i en gryde sammen med mælk og fløde og vaniljestangen, og kog meget langsomt op – gerne over 10-15 minutter til massen når 82-85 grader celsius. Hold øje, og rør i gryden regelmæssigt.

Fisk vaniljestangen op, og stil cremen på køl.

Cremen kan holde sig cirka 3 dage i køleskab og bliver først dejlig tyk, når den er kold.

Server med frugt, til chokoladekage, over sommerjordbær med makroner eller et andet sødt og syrligt kageindslag.

Ingredienser

1 vaniljestang

1 tsk. Tørsleffs Vaniljepaste

100 gram pasteuriserede æggeblommer

130 gram sukker

3 dl fløde

2 dl letmælk

Produkter i opskriften

Alle produkter →