fbpx

Creme brulé

Fremgangsmåde:

Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med lidt af sukkeret.

Kom vaniljekorn og -stang op i en gryde sammen med piskefløden, halvdelen af sukkeret og Vanila. Varm langsomt op under omrøring.

Pisk imens den anden halvdel af sukkeret med æggeblommerne.

Sæt ovnen på 150 grader

Tag mælkeblandingen af varmen, når sukkeret er smeltet, og det lige præcis ikke koger, og tag vaniljestangen op. Hæld nu langsomt den varme mælkeblanding over æggemassen i en tynd stråle, og rør undervejs, til massen samler sig.

Hæld i fire portionsskåle, og sæt ind i ovnen i et vandbad. Brug fx en lille bradepande, og hæld lidt vand i, inden du stiller skålene heri.

De skal have cirka 45 minutter, og creme bruléerne er færdige, når de ikke svupper for meget, hvis du flytter på skålene i vandbadet.

Tag ud af ovnen, og lad dem køle ned – sæt på køl indtil servering.

Lige inden servering drysser du sukker ud over og brænder med en gasbrænder, så overfladen bliver helt sprød og krakelerende. Server straks herefter.

Ingredienser

1 vaniljestang

5 dl piskefløde

6 pasteuriserede æggeblommer

80 gram sukker

20 gram Tørsleffs Vanila

40 gram sukker til toppingen

Produkter i opskriften

Alle produkter →