Dulce de leche-tærte med chokoladeganache
Karamel er lykken, særligt i en tærte i kombination med mørk chokoladeganache. Du kan variere denne lette og lækre tærte i det uendelige og pynte løs alt det, du ønsker. Her har vi gjort det helt enkelt med nødder, men prøv også med sprøde karamelkugler eller et drys lakridspulver.
Fremgangsmåde
Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver sammen, og hak smørret i. Pisk æg og sukker sammen, og ælt det i melblandingen. Rul dejen ud på den løse bund af en springform. Dejresterne æltes herefter med lidt mere mel og trilles til en pølse, der lægges som en 2 cm højt kant på tærtebunden.
Dejen prikkes og bages i 18 minutter ved 200 grader. Tag den forsigtigt ud af formen, og lad afkøle på en rist.
Når tærten er afkølet, smører du forsigtigt bunden med Dulce de leche til 1 centimeters højde. Gem resten.
Hak nødderne groft, og stil til side.
Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad, tag den af varmen, og rør piskefløden i. Når den er lillefingervarm, hælder du den over tærten.
Kom lidt af den resterende Dulce de leche op i en pose, og sprøjt et mønster på den helt afkølede kage. Drys med hasselnødder og guldstøv, og server.
Ingredienser
Tærtebund:
- 150 gram hvedemel
- 2 spsk. kartoffelmel
- 1/8 tsk Tørsleffs Bagepulver
- 75 gram smør
- ½ sammenpiske æg
- 2 spsk. sukker
- 1 dåse Tørsleffs Dulce de leche
- 25 gram hasselnødder og pistaciekerner
Chokoladeganache:
- 1 dl piskefløde
- 300 gram god mørk chokolade